Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

  Hasiči Hať
Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.
 
1
Úvod SDH JSDH Galerie Soutěže Informace
content
SDH
SDH Hať - Sbor dobrovolných hasičů
SDH


Historie
Současnost
Has. zbrojnice
Osazenstvo výboru

Komentáře, články


Hasičárna v Hati patřila dětem:

Hasiči v Hati a děti jsou dobří kamarádi. Po víkendovém Dni dětí s hasiči, který se uskutečnil v prostorách haťské hasičárny, přivítali dne 18. 6. hasiči z Hati žáky místní Základní školy. Na Základní škole v Hati probíhá každým rokem branný den. V rámci tohoto "volnějšího" dne je pro žáky připraveno několik stanovišť, na kterých si žáci mohou vyzkoušet různé dovednosti, zasoutěžit si a něco důležitého se dovědět. Bylo vytvořeno několik stanovišť. Mezi nejzajímavější, podle slov oslovených žáků patřili hasiči, policie a stanoviště českého červeného kříže.
Co si pro žáky připravili hasiči z Hati? Jelikož zde funguje program výuky dětí Hasík, tak hasiči pojali návštěvu dětí opakovací formou a také praktickou. Většina žáků již měla kontakt s instruktory a s problematikou požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Žáci si tedy na začátek společně s instruktory zopakovali důležité informace, některá témata. Následně hasiči odpovídali i na někdy dosti záludné otázky žáků, které se týkali různých problémů, zásahů, techniky. Poté byla ukázána dětem hasičská technika (zásahová vozidla, požární stříkačky, osobní ochranné prostředky, ...) a dále si mohli žáci zastříkat z džberovky, nebo několika C proudy. Když se všichni vystřídali a někteří již byli dostatečně mokří, tak bylo dětem ukázáno členy zásahové jednotky hašení požáru osobního vozidla. Závěrem bylo žákům dovoleno si vyzkoušet zásahové obleky, helmy, .... ošahat si hasičskou techniku, případně si posedět v zásahových vozidlech a zahoukat si sirénami.
Touto návštěvou však akce pro děti v Hati nekončí. Další akcí je soutěž mladých hasičů "O pohár starosty obce", konaná dne 20. 6.. Jedná se o soutěž, která má již dlouholetou tradici. Soutěží se ve štafetě dvojic, střelbě ze vzduchovek a požárním útoku. Soutěže se každoročně zůčastňují i děti z polských obcí a z naší družební obce Krzyzanowice.


Autor: Zdeněk Janoš
Člen SDH Hať.
19. 06. 2009

Zpět na: Články, komentáře


copyright© SDH Hať