Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

  Hasiči Hať
Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.
 
1
Úvod SDH JSDH Galerie Soutěže Informace
content
SDH
SDH Hať - Sbor dobrovolných hasičů
SDH


Historie
Současnost
Has. zbrojnice
Osazenstvo výboru

Komentáře, články


Sběr hub a opékání párků:

V sobotu dne 9. 9. 06 měli naši nejmladší hasiči malý výlet. Ikdyž ještě nepoznali co je to pravé soutěžení, neboť letos ještě nebyli dostatečně připraveni na svou první velkou soutěž, ale už poznali, že být hasičem není jen úporná dřina a samé učení se něčemu novému a trénování. Je to i zábava a různé výlety.
Ve dvě hodiny měli naši nejmladší sraz za hasičskou zbrojnicí. Zde už je očekávali paní Mučková dále naši členové Petra Mučková a Roman Kozák. Tento "dozor" měl na starost dvanáct mladých hasičů.
Poté se tato skupinka vydala do nedalekého lesa směrem na státní hranici s Polskem. Už na počátku, když vstoupili do lesa, je čekalo velké překvapení, neboť našli velkou spoutu hub. Sbírali jak naši vedoucí, tak děti. Děti se zabrali do sbírání tak strašně moc, že vedoucí museli dávat opravdu velký pozor, ať se jim děti, případně nějaký jednotlivec někam nezatoulá a neztratí se. Ikdyž všichni známe naše lesy, je zde i tak dost nebezpečných a zrádných míst. Nikomu se však nic nestalo, jen hřibů stále více a více přibývalo. Našli toho opravdu spoustu a mnoho druhů jedlých hub. Například známou "babku neboli zaječáky", dále suchohřiby, "hnědáky", a několik kozáků a bedlí. Všichni prošli lesem severním směrem a došli až na silnici, která vede od altánku až na křižovatku nad blízkou obcí Vřesina. Zde ještě chvíli hledali a poté se rozhodli, že se vrátí do hasičárny.
Kolem půl páté se vrátili do hasičárny. Zde všichni unavení, a spokojení z takového úspěchu, že našli tak velké množství hub, dostali párky, případně si vzali své donesené a začali opékat. Oheň jim rozdělal Roman a dohlížel ať si neublíží s tyčkami na opékání. Paní Mučková s Petrou všem dětem párky připravili, nakráli a přichystali jim ještě něco k pití.
Zde si pak dlouho děti hráli a povídali si. V podvečerních hodinách se pak rozloučili a těšili se na další pěkné akce s hasiči, kterých bude určitě ještě hodně.


Autor: Zdeněk Janoš
Člen SDH Hať.
10. 09. 2006

Zpět na: Články, komentáře


copyright© SDH Hať