Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

  Hasiči Hať
Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.
 
1
Úvod SDH JSDH Galerie Soutěže Informace
content
SDH
SDH Hať - Sbor dobrovolných hasičů
SDH


Historie
Současnost
Has. zbrojnice
Osazenstvo výboru

Komentáře, články


Miss hasička 2007 :

Ptáte se, co je to za ptákovinu? Co to zase ti naši hasiči vymysleli z dlouhé chvíle? Nevymysleli nic a o ptákovinu se taky nejedná.
Miss hasička. Celým názvem se tato soutěž jmenuje Miss hasička Fernet Stock. Jedná se o celostátní soutěž, probíhající každoročně už dlouhá léta. Této soutěže se mohou zúčastnit všechny ženy, které splňují dva základní požadavky. Mezi tyto požadavky patří dosažení osmnácti let a členství v jakémkoliv sboru dobrovolných hasičů. V této soutěži krásy se mohou slečny a paní stát Miss hasičkou, nebo Miss sympatie. Pravidla soutěže bohužel znemožňují, aby případná Miss sympatie mohla získat i titul Miss hasička. Miss hasičku volí porota a Miss sympatie volí čtenáři žurnálu Alarm revue. Jedná se o časopis s hasičskou tématikou jak pro hasiče, tak pro širší veřejnost. V tomto žurnálu jsou každoročně umísťovány fotografie jednotlivých soutěžících.
Soutěž začíná v podzimních měsících. V žurnálu Alarm revue jsou nejprve zveřejněny informace pro případné zájemkyně. Každý sbor, který má v úmyslu zapojit do této soutěže své členky, musí poslat přihlášku a velkou fotografii své členky. Poté následuje zveřejnění fotografií všech účastnic této soutěže. Z poslaných fotografií vybere tři dívky porota, a dalších šest dívek bude vybráno čtenáři tohoto žurnálu. Následně se uskuteční vyhlášení všech dívek a oficiální předání cen.
Soutěže Miss hasička 2007 se zúčastnila i naše členka Monika Janošová. Fotografie a pořadová čísla všech hasiček byla zveřejněna v listopadovém čísle žurnálu Alarm revue. Celkem se této soutěže zúčastnilo 91 dívek a slečen z celé České republiky. Monika Janošová dostala pořadové číslo 28. Pod tímto číslem jí mohli čtenáři a všichni odběratelé tohoto časopisu zasílat na její účet své hlasy. Hlasování probíhalo v době od vydání listopadového čísla Alarm revue do 28. února 2007. Vyvrcholením soutěže Miss hasička 2007 bylo oficiální vyhlášení jmen dívek, které se umístily na stupních nejvyšších. Toto vyhlášení proběhlo v sobotu, dne 10. března 2007 v Klatovech na XII. reprezentačním plesu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Na toto vyhlášení bylo pozváno devět dívek, z kterých měly být vybrány porotou tři, a šest které vybrali čtenáři. Monika Janošová byla také oficiálně pozvána na toto vyhlášení a pozvání přijala.
V sobotu onoho osudného dne se všechny slečny sešly na reprezentačním plesu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Pro účastníky tohoto plesu byl vytvořen bohatý kulturní program, tombola, raut a taneční vystoupení. K tanci a poslechu hrály skupiny Skalanka a Mars. Tohoto plesu se mimo jiné zúčastnilo několik stovek lidí, kteří podporovali své favoritky. Plesu se také účastnily hlavní osobnosti dobrovolných a profesionálních hasičů z naší republiky. Osobně se měl zúčastnit i ministr vnitra, ten bohužel měl naléhavé záležitosti a proto jej zastoupil náměstek ministra vnitra. Z oněch devíti dívek, které postoupily do finále, byly postupně vyzvány všechny dívky a bylo vyhlášeno jejich konečné umístění. Tři dívky získaly cenu od sponzora Fernet Stock, kytici a finanční odměnu. Slečny, které se umístily na prvních třech místech v obou kategoriích, jak Miss hasička, tak Miss sympatie hasička získaly korunku, šerpu, cenu od zmiňovaného sponzora a velkou, nádhernou kytici. Finanční odměna byla v tomto případě několikanásobně větší. Naše členka Monika Janošová se umístila jako 1. Vicemiss sympatie. Po vyhlášení výsledků dále pokračoval bohatý kulturní program do ranních hodin. Po skončení plesu se všechny zúčastněné slečny se svým doprovodem odebraly do hotelu Central, který byl při této příležitosti rezervován.


Autor: Zdeněk Janoš
člen výboru SDH Hať
15. 03. 2007

Zpět na: Články, komentáře


copyright© SDH Hať