Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

  Hasiči Hať
Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.
 
1
Úvod SDH JSDH Galerie Soutěže Informace
content
SDH
SDH Hať - Sbor dobrovolných hasičů
SDH


Historie
Současnost
Has. zbrojnice
Osazenstvo výboru

Komentáře, články


Nábor nových členů:

Dne 9. 6. 2006 jsme provedli nábor žáků v naší základní škole. Jednalo se o nábor žáků z prvních až pátých tříd nižšího stupně. Děti, které měli zájem se seznámit s "Hasičinou", případně kdo měl zájem se přihlásit do našeho spolku, dostali přihlášku, kterou vyplnili se svými rodiči. První, můžeme říci seznamovací trénink, který se konal hned první pondělí po náboru mladých hasičů, se nováčci seznámili s hasickou technikou, s hasickým vybavením a dále s tím, pro ně zatím nejdůležitějším a to se soutěžením. Na trénink tenkrát přišlo neuvěřitelné množství chlapců a také děvčat. Už z předešlých let, však naši vedoucí ví, že tento počet se rychle zmenší. Tito zájemci buď ztratí zájem o hasičinu, nebo zjistí že by raději dělali jiný sport. Někteří, kteří už například hrají fotbal, tak zjistí, že se jim tréninky prolínají a tak si vyberou fotbal. Přesný počet se ještě upřesní, neboť všichni budou ještě rozděleni do dvou skupin. A to na skupinu "Mladších žáci" a "Starší žáci". První skupinu tvoří žáci věkově do jedenácti let. A druhou skupinu tvoří žáci od jedenácti let do patnácti let.
Po několika následných trénincích se počet zredukoval přibližně na dvacet pět osob, z čehož je deset dívek. Tento počet však není konečný, přesný stav se zjistí až koncem roku, kdy už budou chodit jen ti co mají opravdový zájem a jsou do hasičiny zapálení.
Mladí hasiči jsou vedeni zkušenými hasiči z našich řad, kteří mají jak dlouholeté zkušenosti s vedením mládeže, tak mají několik zkoušek a oprávnění zabývat se dozorem nad mladými hasiči. Hlavním vedoucím mládeže je Mučka Lukáš. Další kdo zde řídí a vyučuje mladé hasiče ja Radek Bach. Tito dva za mladé hasiče odpovídají. Nejsou zde však sami. Na každém děckém tréninku je vždy ještě několik hasičů, kteří už soutěží za muže a mají zkušenosti ze soutěží a se zacházením s hasickým vybavením.

Na bezpečnost a pořádek je zde kladen velký důraz.

Mladí hasiči trénují střídavě štafetu dvojic a požární ůtok. Dále průběžně se mladí hasiči učí poznávat topografické značky a učí se uzly. Hasiči musí být psychicky i fyzicky připraveni na několik soutěží, kterých se budou v následných letech pravidelně zůčastňovat. Jedná se o soutěže v požárním útoku, dále štafeta dvojic, štafeta 4 x 60, štafeta CTIF. jednou ročně se také pro mladé hasiče pořádá branný závod a mnoho dalších soutěží.


Autor: Zdeněk Janoš
Člen SDH Hať.
13. 06. 2006

Zpět na: Články, komentáře


copyright© SDH Hať