Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

  Hasiči Hať
Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.
 
1
Úvod SDH JSDH Galerie Soutěže Informace
content
SDH
SDH Hať - Sbor dobrovolných hasičů
SDH


Historie
Současnost
Has. zbrojnice
Osazenstvo výboru

Komentáře, články


Taktické cvičení JSDH Hať:

Dne 12. 10. 2006 bylo provedeno aplikační cvičení na skládce na horní Hati. Poplach byl vyhlášen v 17.45, konec zásahu byl nahlášen na 19.30. Osádka vozidla CAS 25 - Š706 RTHP po příjezdu na místo odklidila několik nastražených překážek (dřevěné klády), aby mohla přijet vozidlem na určené místo. Zde proběhl průzkum okolí a natažení vedení od hasičské stříkačky k třem ohniskům požárů, která se rozkládala na několika čtverečních metrech. Poté se snažili lokalizovat a uhasit požár. Druhá osádka vozidla CAS 16 IFA W-50L po příjezdu odstranila řetěz, který zabraňoval vniknutí do prostor skládky. Následně natáhla vedení od hydrantu, přes zásahovou PS12 do vozidla a dále mezi oběma vozidly. Pomocí přenoné PS12 bylo doplňováno vozidlo CAS 25 - Š706 RTHP. Dále pomáhala při hašení požáru. Po uhašení ohně, následovalo rozkopávání a rozdělávání doutnajících hromad pomocí lopat, vidlí. Z těchto míst by mohl ještě vzniknout požár. Po rozdělání všech rizikových míst byly tyto místa ještě jednou postříkány proudem vody. Při zásahu byla koordinována doprava v místě cvičení, aby nedošlo k nějakým materiálovým škodám, například při srážce vozidel, nebo při přejíždění dřevěných nájezdů (retardérů) kryjících natažené hadice. Výjezdu se účastnili hasiči v počtu 12 osob. Dále dvě osoby které hodnotili průběh celého cvičení a provedli fotografickou dokumentaci.

Bylo použito hadic typu "B" a "C" v počtu dvanácti kusů o délkách dvacet metrů. Při tomto cvičení bylo zjištěno že technika a vozový park je v pořádku a byly zjištěny závady na dvou hadicích typu "B" a jedné hadici typu "C". Jednalo se o prodřenou izolaci. Hadice byly určeny na opravu.

Časový rozsah:
Vyhlášení poplachu: 16:45 hod.

Návrat na základnu: 19:30 hod.



Naše činnost:
Osádka vozidla CAS 25 - Š706 RTHP:
Po příjezdu na místo odklidila několik nastražených překážek (dřevěné klády). Natažení hadicového vedení od vozidla ke třem ohnisků požáru. Jeho lokalizace, následné zamezení jeho šíření. Uhašení požáru.

Osádka vozidla CAS 16 IFA W-50L:
Natažení hadicového vedení mezi vozidly. Dále natažení hadicového vedení od hydrantu přes PS 12 do vozidla. Doplňování vozidla vodou pomocí přenosné PS12. Koordinace dopravy v místě zásahu. Pomoc při hašení, likvidaci požáru.



Zásahu se zůčastnili:

Bach Radek

Cigán Vojtěch

Čecháček Jiří

Čecháček Martin

Čecháček Miroslav

Chmelař Tomáš

Janoš Zdeněk

Kozák Roman

Mučka Lukáš

Říčný Filip

Václahovský Michal


O dohled ze strany výboru se starali:

Gajda Pavel

Kamrád Pavel


Autor: Zdeněk Janoš
Člen JSDH Hať.
15. 10. 2006

Zpět na: Články, komentáře


copyright© SDH Hať